Postavitev v galeriji

TEHNIČNA REALIZACIJA

Instalacija je postavljena v prostor tako, da je zgrajena replika Davidovega podstavka na katerem so postavljena VR očala. Vsak obiskovalec lahko stopi na podstavek in simbolično “postalane David”. Obiskovalec tako najprej statično opazuje to vizijo, nato pa njegova čutila začnejo reagirati na vizualne podobe in ‘David’ na pedastalu se začne premikati in tudi govoriti. Komentarji obiskovalcev tako interaktivno dopolnjujejo delo in so-ustvarjajajo pogled v prihodnost. Vsak postane pogumen David, ki se spopada z velikanom (sodobna tehnologija v vizualni umetnosti). Delo je estetsko zanimivo in atraktivno za javnost, saj je David močen simbol in ga vsi poznajo, tako da se lahko lažje vživijo v vlogo.

VLOGA PROSTORA

Vloga prostora galerije je zelo pomembna, saj se galerija preoblikuje v prostor v katerega je umeščen kip Davida, a v trenutku, ko obiskovalci postanejo David odidejo v drug paralelni svet znotraj galerije.

Galerijski prostor in prostor “znotraj Davidove glave”  razdeljuje tudi zvočna slika, ki je drugačna glede na našo pozicijo v prostoru (ali opazujemo Davida ali smo tudi mi postali David), saj govori o dveh različnih stvetovih (realnost vs imaginarno).

 

skica-prostor-1skica-prostor-2skica-prostor-3

Skice postavitve v prostoru

 

david test copy.jpg

Testna postavitev v Galeriji Kapelica