Sodelujoči

AVTORJA

 

Valerie-Wolf-Gang_2018-3

Valerie Wolf Gang, MA, je slovenska intermedijska umetnica in filmarka. Njena dela se osredotočajo na ideje človeških izkušenj, kot so vidiki zavesti in odraz družbenih konfliktov, ki izhajajo iz političnih predpisov in omejitev. Pogosto se udeležuje mednarodnih umetniških rezidenc, kjer raziskuje in producira nova umetniška dela, ki so inspirirana z lokalno in mednarodno kulturno sceno. Njena dela so bila razstavljena v številnih galerijah doma in v tujini, za njih pa je prejela različne nagrade in mednarodne štipendije. Je članica umetniškega kolektiva Spielraum Ensamble, raziskovalne enote Famul VideoLab in Društva slovenskih režiserjev. Je ustanoviteljica UV Arthouse, ki producira eksperimentalne filme, video instalacije in raziskuje področje novih medijskih tehnologij in interaktivnih multimedijskih del. Poleg njene raziskovalne in umetniške prakse predava o video umetnosti in eksperimentalnem filmu v sodelovanju z različnimi institucijami, prav tako pa je študentka na doktorskem programu podiplomske šole Znanstveno-raziskovalnega centra Slovenske Akademije znanotsti in umetnosti. Od leta 2018 je sodelavka 0Institute of Fine Arts Vienna’, kjer sodeluje na triletnem projektu ‘Geneology of Amnesia’ z dunajsko akademijo ‘Akademie der bildenden Künste Wien’.

https://valeriewolfgang.com/ 

 

26758235_1932131350147800_345480592783123514_o

Miha Godec je leta 2014 diplomiral na Akademiji umetnosti Univerze v Novi Gorici in začel svojo profesionalno pot kot fotograf. Tekom študija je izpopolnjeval svoje znanje na portugalski šoli ESAD (College of Art and Design). Avtor ima za seboj veliko fotografskih in novomedijskih razstav, tako doma kot v tujini. Kot profesionalni zunanji sodelavec na Akademiji za umetnost Univerze v Novi Gorici vodi delavnice oz. predava na dodiplomskem študiju na področju fotografije. Umetniško pot nadaljuje na magistrskem študiju z raziskovanjem novih medijev, bolj natančno 360 fotografijo in VR v povezavi z umetnostjo, znanostjo in ekologijo. Na 23. ediciji MFRU festivala je predstavil intermedijsko delo z naslovom ‘Searching for oo’, pri katerem uporablja virtualno resničnost v avtorskem projektu. Oktobra 2017 je na MFRU prejel nagrado za produkcijo novega dela. Prav tako je bilo njegovo delo ‘Palingenesis of Fluvial dialects in Anthropocene Epoch’ izbrano za umetniški ikubator Universal Research Institute in razstavljeno na festivalu Black Clinic v Zagrebu.

http://godec-photography.com/ 

 

SODELAVCI NA PROJEKTU

 

Avtorja projekta: Valérie Wolf Gang, Miha Godec / Programiranje: VIPANO MULTIVERSUM / Zvok: Laren Polic / Programiranje zvoka: Patrik Šimenc / 3D-oblikovanje: Lovrenc Košenina / Tehnična podpora: Kristjan Tkalec, Urša B. Potokar / Ko-produkcija: Zavod Kersnikova & VIPANO MULTIVERSUM / Fotografija Miha Godec / Model na fotografiji Urban Vadnjal / Fotografija je bila posneta v Studio 303 / Zahvala Simon Celt, Jurij Krpan, Petra Milič, RAMPA Lab, Zavod Kersnikova

Projekt je podprla Mestna občina Ljubljana

 

KONTAKT

studio@uv-arthouse.com